2023 Atklatais NAC Latvia Čempionats

Sveiki visiem!

12. novembrī Salaspilī «Ŗīgava» Kultūras namā notika Latvijas Atklātais Čempionāts bodibildingā NAC Latvia. Sacensībās piedalījās ne tikai Latvijas sportisti, bet arī atleti no Lietuvas un Igaunijas. Turnīrs izveidojās par īstu spēka, skaistuma un ķermeņa kultūras svētku pilnā nozīmē. Dalībnieki parādīja izcilu formu. Bijis ko aplūkot, īpaši sieviešu kategorijās. Viskonkurētspējīgākajā Miss Bikini-Shape kategorijā piedalījās 10 dalībnieces, un tajā bija arī īstas zvaigznes no Lietuvas. Bet uzvaru guva jau pazīstamā latviešu sportiste Olga Spīče, un šoreiz lietuviešu zvaigznēi Justīnei Sadauskienai nācās apmierināties ar otro vietu. Olga arī uzvarēja kategorijā Miss Buns, kurā tiesneši vērtē ķermeņa apakšdaļas simetriju un estētiku. Miss Buns kategorija vienmēr raisa sajūsmu un izsaukumu skatītājos. ?

Miss Buns

Miss Figure kategorijā uzvarēja Laila Lielbarde. Viņa kļuva par šī čempionāta atradumu, parādot ļoti proporcionālu un estētiski attīstītu ķermeni, un Lailas sacensību forma vienkārši neatstāja nekādu iespēju šajā maksimāli grūtajā kategorijā.

Nikita Gerassimov un Kārlis Atvars

Vīriešiem Teenage Bodybuilding kategorijā, kurā piedalās sportisti līdz 18 gadu vecumam, uzvarēja 14 gadus vecais Timurs Markovs. Bodybuilding Juniors kategorijā uzvarēja lietuvietis Vladas Škerys, otrais bija igauņu Rauno Pajа. Men’s Physique kategorijā ar ļoti tuvu rezultātu Kārlis Atvars zaudēja Nikitam Gerassimovam no Igaunijas.

Artis Bēbris un Valdas Škerys

Classic Physique un Bodybuilding Masters over 40 kategorijā uzvarēja viesis no Lietuvas Tadas Jefišovas. Starp bodibildinga veterāniem, kas vecāki par 50 gadiem, uzvarētājs kļuva Georgijs Datašvili. Smagākajā Bodybuilding Class 2 (-175cm) kategorijā ne pirmo reizi saskārās Artis Bēbris un Gražvydas Naruševičius, un šajā principiālajā duālajā uzvarēja būtiski progresējošais Latvijas pārstāvis Artis Bēbris. Labākais bodibilding virs 175 cm augstuma atkal kļuva par lietuviešu sportistu Vladas Škerys.

Absolūtie turnīra uzvarētāji kļuva Laila Lielbarde un Artis Bēbris. Viņi tiešām ir paraugi mūsu sportā.

Nākamais čempionāts notiks nākamā gada pavasarī. Nu, nāksies ar nepacietību gaidīt, lai uzzinātu, kas kļūs par jaunajām zvaigznēm bodibildingā un vai viņi spēs pārspēt jau pieredzējušos sportistus!

Results

Bodybuilding Teenagers

Timurs Markovs 1

Bodybuilding Juniors:

Valdas Škērys  1
Rauno Paja  2

Men’s Physique:
Nikita Gerassimov 1
Kārlis Atvars 2

Classic Physique:

Tadas Jefišovas 1
Rauno Paja 2
Valters Bērziņš 3

Bodybuilding Masters over 40:
Tadas Jefišovas 1
Valters Berziņš 2
Georgijs Datašvili 3

Bodybuilding Masters over 50:
Georgijs Datašvili 1

Bodybuilding Class 1:
Valdas Škērys 1

Bodybuilding Class 2:
Artis Bēbris 1
Gražvydas Naruševičius 2

Miss Bikini-Shape:
Olga Spyče 1
Justine Sadauskienē 2
Laila Lielbarde 3
Nikola Jurkeviča 4
Beatrise Jekabsone 4
Karolina Sereikaitė 4
Ieva Apine 5
Alesja Šneibaha 6
Jelena Ivanova 7
Kristīne Kurmane 8

Miss Buns:
Olga Spyče 1
Laila Lielbarde 2
Alesja Šneibaha 3
Ieva Apine 4
Jelena Ivanova 5
Inese Serda 6

Figure:
Laila Lielbarde 1
Justine Sadauskienē 2
Inese Serda 3
Kristīne Kurmane 4

Men Overall
Artis Bēbris  *

Wemen Overall
Laila Lielbarde *